Varighed ca. 2 timer
På dette kursus graver vi et spadestik dybere end på det grundlæggende kursus om § 100. Du kan med fordel se det grundlæggende kursus først. Del 2 bygger ovenpå og forudsætter, at du har set del 1.
Hvis du i forvejen er godt inde i § 100 og har styr på de enkelte elementer af § 100, som målgruppeafklaring, betingelserne om nødvendighed, merudgift, og ”følge af”, minimumsbeløb osv. kan du gå direkte til kurset § 100 del 2. Vores anbefaling er dog, at du ser begge kurser for at få det fulde udbytte.
Del 2 omhandler bl.a. et kort brush up på grundbetingelserne. Derudover gennemgår Birgitte Guldbrandsen følgende typer af merudgifter: kørsel, medicin, behandling, husleje, varme og håndsrækninger, kost og diætpræparater og afgrænsning til anden lovgivning.
Kurset henvender sig til sagsbehandlere, faglige koordinatorer, administrative medarbejdere og andre i kommunen med interesse i emnet. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.
Kort genopfriskning af de grundlæggende betingelser i § 100.
Ville borger have haft bil uden sit handicap og hvilken betydning har dette for dækning af merudgifter?
Almindelig bil eller særlig stor og driftsmæssig dyr bil.
Forskellige former for kørsel.
Variable og faste driftsudgifter til bil.
Hvad hvis husstanden har flere biler?
Kørsel til arbejde – afgrænsning til Ligningslovens § 9D.
Handicapkørsel – Lov om trafikselskaber § 11 (104 ture).
Medicin – med og uden tilskud – enkelttilskud.
Afgrænsning til aktivlovens regler om behandlingsudgifter.
Behandling og afgrænsning til sundhedssektoren – sundhedsloven.
Merudgifter til husleje, varme, sommerhus.
Håndsrækninger og afgrænsning til andre bestemmelser i lovgivningen.
Diabetes, sonderemidier og ernæringspræparater.
Systematisk tilgang til afgrænsning til anden lovgivning, herunder ”udelukkelsesmetoden”.
Birgitte er Cand. Jur. med 30 års erfaring på det sociale område. De seneste 11 år har hun været specialkonsulent i en kommunal Socialafdeling (specialiseret voksenområde). Hun har undervisningserfaring fra VIAUC (Socialrådgiver uddannelsen) og som censor på samme uddannelse. Birgitte er tidligere ansat i Ankestyrelsen, Statsforvaltningen (nuværende Familieretshus), DUKH (Uvildige konsulentordning på Handicapområdet).