Varighed ca. 2 timer
Det centrale formål med jobcentrets indsats for ledige fleksjobvisiterede er – ikke overraskende – at finde et fleksjob. For nogle ledige fleksjobbere er vejen efter visitation ligetil, for andre er den lidt længere og kræver måske også, at andre tilbud og indsatser tages i brug.
Formålet med dette kursus er at give dig som sagsbehandler en generel viden om de forskellige muligheder, rettigheder og pligter, der gælder for ledige fleksjobbere.
Kurset indledes med en generel introduktion til fleksjobordningen, herunder de forskellige typer af fleksjob, og bringer dig herefter videre til betingelserne for godkendelse af et fleksjob samt den lovpligtige opfølgning under selve fleksjobbet.
Vi fortsætter med reglerne om indsatsen for ledige fleksjobbere, inden fleksjobbet er fundet. Vi gennemgår de forskellige tilbudsmuligheder, fleksjobberens rådighedspligt samt den løbende opfølgning.
Kurset sluttes med en række testspørgsmål.
Kurset har som overordnet formål at øge din viden:
Kurset henvender sig til sagsbehandlere, faglige koordinatorer, administrative medarbejdere og andre i kommunen med interesse i emnet. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.
På kursets første lektion bliver der gennemgået de generelle regler om fleksjob, hvad et fleksjob er samt midlertidige og permanente fleksjobs. Her vil det være lovgrundlaget fra 1/1 2013 der bliver taget udgangspunkt i.
Anden lektion fortsætter med de krav der er til fleksjobbet, personens forudsætninger og bedst mulig udnyttelse af arbejdsevnen. Der vil også blive gennemgået den arbejdstid der er i fleksjobbet, herunder løn- og ansættelsesvilkår samt hvis fleksjobbet ikke kan goekendes.
Underfleksjobbet skal der også ske opfølgning, hvilket lektionen gennemgår. Dette er både almindelige og midlertidige fleksjob. Lektionen afsluttes med ændringer i fleksjobbet og den oplysningspligt den fleksjobansatte har.
Lektionen gennemgår de tilbudsmuligheder som fleksjobbere har. Her bliver der gennemgået jobrettet uddannelse, virksomhedspraktik samt øvrige former for støtte.
På lektionen vil der blive gennemgået det gennerelle kontaktforløb gennem fleksjobbet, opfølgning på retten til fleksjobbet, gennemgang af ’Min plan’ og hvis der er andre aktører.
Næstsidste lektion gennemgår de almindelige rådighedskrav, aftaler, pålæg og henvisning af konkret fleksjob samt de sanktionsregler der kan være på området.
Sidste lektion omhandler de generelle tilskud som selvstændige kan få. Her vil definitionen af selvstændig blive gennemgået, samt de betingelser for tilskud der er til selvstændige eller ansættelse i ægtefællers virksomhed.
Indehaver af Konsulenthuset Gasbjerg, uddannet Cand.jur med 8 års erfaring fra kommunal forvaltning samt 15 års erfaring fra faglig organisation og a-kasse.