Varighed ca. 3 timer
OBS. Dette er en opdatering ifb. med barnets lov 2023
Ungdomskriminalitetsnævnet – kommunens rolle
Kommunen spiller en stor og aktiv rolle i sager, der skal forelægges for Ungdomskriminalitetsnævnet – særligt i forberedelsen af sagen, men også under selve mødet og efter mødet.
Det er et område, hvor jura og børnesagkundskab skal spille tæt sammen med både det kriminalitetsforebyggende perspektiv og den socialfaglige indsats.
Som sagsbehandler i en børn og unge-forvaltning med arbejdsopgaver inden for sager, der skal forelægges nævnet er det derfor rigtig vigtigt, at du er klædt godt på.
På kurset arbejder vi med en gennemgang af området med udgangspunkt i en gennemgang af regler og praktiske elementer af sagshåndteringen.
Kurset har tre overordnende formål:
Kurset henvender sig til sagsbehandlere, faglige koordinatorer, administrative medarbejdere og andre i kommunen med interesse i emnet. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.
I denne lektion vil vi gennemgå baggrunden for og det overordnede indhold i Lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet (herefter LBUK) samt lovens formål og anvendelsesområde
I denne lektion vil vi gennemgå regler og praktik omkring sagens begyndelse, herunder de forskellige aktørers rolle på dette stadie af sagen
I denne lektion vil vi gennemgå regler og praktik omkring forberedelsen af sagen til nævnet – herunder gennemgår vi den ungefaglige undersøgelse og indstillingen til nævnet
I denne lektion gennemgås hvad den ungefaglige undersøgelse skal resultere i, indstillingens inhold, og sager med ret til gratisadvokatbistand
I denne lektion vil vi gennemgå nævnets sammensætning samt regler og praktik omkring selve mødet i UKN
I denne lektion vil vi gennemgå de mulige beslutninger og afgørelser, som Ungdomskriminalitetsnævnet kan træffe.
I denne lektion gennemgås elementer i forbedringsforløb samt §14-§18
I denne lektion vil vi kort gennemgå de situationer, hvor en sag undergives fornyet behandling i nævnet.
I denne lektion vil vi kort gennemgå hvad der sker efter mødet – herunder kommunens tilsynsforpligtelse og ansvar.
I denne sidste lektion ser vi på de 6 delevalueringer fra maj 2021 til maj 2023 og til slut nogle tips og tricks i forbindelse med sagsarbejdet.
Advokat Susse K. Fraaby er én af Danmarks dygtigste advokater, når det drejer sig om retssager om børn. Hun har ført tusindvis af sager om børn ved de danske domstole over hele landet, som repræsentant for både mødre og fædre i forældreansvarssager samt børn og forældre i sager om anbringelse. Susse K. Fraaby har tidligere været ansat hos Kammeradvokaten, og hun har derfor en særlig indsigt i, hvorledes myndighederne arbejder og tænker. Susse K. Fraaby kan hurtigt og præcist identificere de områder i din sag, der særligt skal fokus på.